Dupa zeci de afirmatii halucinante in contradictie flagranta cu faptele, Rusia atinge o culme a irationalitatii. Acuza Israelul de nazism ! Aberatiile Moscovei capata forme halucinante. Regimul dictatorial Putin vede peste tot numai “nazisti”, la peste 75 de ani de la disparitia regimului nazist al lui Hitler. Insa pe baza acestor vedenii, a fost declansat un razboi in Ucraina, sunt ocupate cu forta teritorii, mor mii de civili nevinovati.

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a acuzat marţi Israelul că îi sprijină pe ”neonaziştii din Ucraina”, amplificând astfel o dispută începută după ce şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a susţinut că Adolf Hitler avea origini evreieşti, potrivit Reuters.

Israelul l-a criticat luni pe Lavrov, spunând că afirmaţia sa, făcută într-un discurs în care a vorbit despre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, este un fals “de neiertat” care minimalizează ororile Holocaustului comis de nazişti, scrie Agerpres

Liderii mai multor ţări occidentale au denunţat comentariile lui Lavrov, iar Zelenski a acuzat Rusia că a uitat lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ministerul de Externe rus susţine într-un comunicat că afirmaţiile şefului diplomaţiei israeliene Yair Lapid sunt “anti-istorice” şi “explică într-o mare măsură de ce actualul guvern israelian sprijină regimul neonazist de la Kiev”.

Moscova a reiterat poziţia lui Lavrov conform căreia originile evreieşti ale lui Zelenski nu exclud posibilitatea ca Ucraina să fie condusă de neonazişti.

“Antisemitismul în viaţa de zi cu zi şi în politică nu este oprit. Dimpotrivă, este alimentat” în Ucraina, se arată într-un comunicat.

Lavrov a făcut afirmaţia despre Hitler într-un interviu acordat duminică unei televiziuni italiene, răspunzând unei întrebări de ce Rusia spune că trebuie să “denazifice” Ucraina dacă preşedintele acesteia, Volodimir Zelenski, este el însuşi evreu.

Israelul şi-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în urma invaziei ruse începute în februarie. Dar îngrijorat de stricarea relaţiilor cu Rusia, un jucător important în Siria vecină, Israelul a evitat iniţial să critice Moscova şi nu a aplicat sancţiuni împotriva oligarhilor ruşi.

Totuşi, relaţiile au devenit tot mai tensionate, Lapid acuzând Rusia că a comis crime de război în Ucraina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here