Rusia a desfăşurat 22 de grupuri tactice la nivel de batalion în apropierea oraşului Izium, în estul Ucrainei, încercând să avanseze de-a lungul axei de nord a regiunii Donbas, relatează miercuri Reuters, EFE şi Liga.net, citând serviciile militare de informaţii britanice.

Există o probabilitate ridicată ca, în pofida încercărilor nereuşite de a sparge apărarea ucraineană şi pentru a-şi accelera ofensiva, Rusia să vrea să treacă dincolo de Izium pentru a ocupa oraşele Kramatorsk şi Severodoneţk, informează Ministerul britanic al Apărării pe Twitter într-o analiză actualizată a situaţiei de pe frontul ucrainean, în baza datelor serviciilor sale de informaţii militare.

Capturarea acestor localităţi ar consolida controlul militar rusesc asupra nord-estului regiunii Donbas şi ar constitui o rampă pentru încercuirea forţele ucrainene din regiune, conform Ministerului Apărării britanic.

Un grup tactic la nivel de batalion numără între 600 şi 1.000 de militari, precizează agenţia de presă ucraineană Liga.net. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here