Potrivit unui comunicat al Departamentului al Apararii de la Wasington, Statele Unite ale Americii au platit peste 21,9 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la începutul administrației Biden. 

Din 2014, Statele Unite au angajat aproximativ 24 de miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina și aproximativ 21,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei neprovocate, pe scară largă a Rusiei, din 24 februarie. 

Prin programele PDA și USAI, Departamentul Apararii continuă să lucreze cu Ucraina pentru a-și îndeplini atât nevoile sale imediate de asistență în materie de securitate pe termen lung.

Pentagonul va livra vehicule de luptă Bradley în Ucraina în viitorul apropiat, au declarat oficialii Casei Albe.

Secretarul de presă al Pentagonului Brig. Generalul Pat Ryder a spus că Bradley fac parte dintr-un transport mai mare de echipamente către Ucraina, care va fi anunțat ulterior.

Bradley-urile sunt vehicule blindate care pot transporta trupele de infanterie în zone de luptă. 

Au capacități atât ofensive, cât și defensive și oferă „un nivel de putere de foc și protectie blindata care va aduce avantaje pe câmpul de luptă, pe măsură ce armata ucraineană continuă să-și apere patria”, a spus Ryder în timpul unei conferințe de presă.

U.S. Army Soldiers from Bravo Company, 1st Brigade, 1st Infantry Division provide security for dismounted troops during Decisive Action Rotation 14-06 at the National Training Center on Fort Irwin, Ca., April 19, 2014. At the NTC, decisive action exercises provide a comprehensive approach to training Brigade Combat Teams in a joint, interagency, intergovernmental and multinational environment. (U.S. Army photo by Spc. Randis Monroe/Released)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here