Retorica Rusiei, bazata pe falsuri grosolane, a revoltat si continua sa revolte intreaga comunitate internationala. Cel mai recent vot de la ONU a consfintit o realitate crunta. Rusia este Coreea de Nord 2, sprijinita doar de cateva dictaturi sangeroase pe care le controleaza si le sprijina ideologic.

Ultima diversiune a Kremlinului scoate la suprafata un joc de tip maskirovka practicat de ofiterul KGB Vladimir Putin : isi pune presa lui sa fabrice cenariul fals al armei nucleare din Ucraina, pentru a justifica un eventual atac.

Inca de cand a dezmintit mincinos de multe ori faptul ca vrea sa declanseze un razboi, Putin planuia si optiunea unei amenintari nucleare. Acest cosmar al omenirii planuieste asupra Ucrainei, daca rezistenta eroicului popor ucrainean va continua sa-i impiedice planurile diabolice ale instabilului lider de la Kremlin.


Presa rusă, care a citat duminică o sursă neidentificată, a relatat că Ucraina este aproape să fabrice o armă nucleară pe bază de plutoniu, aşa-numită “bombă murdară”, însă sursa nu a menţionat vreo dovadă în acest sens, transmite Reuters preluata de Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la 24 februarie invadarea Ucrainei, cu scopul declarat de “a demilitariza” şi “denazifica” vecinul său prooccidental şi de a împiedica autorităţile de la Kiev să ceară aderarea la NATO.

Occidentul, care l-a acuzat pe Putin că a fabricat un pretext, a răspuns cu sancţiuni dure la adresa Moscovei şi cu ajutoare militare şi umanitare către Kiev.

Agenţiile de presă ruse TASS, RIA şi Interfax au citat duminică “un reprezentant al unui organism competent” din Rusia care ar fi declarat că Ucraina dezvolta arme nucleare la fosta centrală nucleară de la Cernobîl, care a fost oprită în 2000.

Guvernul ucrainean a declarat că nu intenţionează să se alăture din nou “clubului” ţărilor care deţin arme nucleare, dat fiind că Kievul a renunţat la armamentul nuclear în 1994, la câţiva ani după dezmembrarea Uniunii Sovietice.

La scurt timp după invazie, Putin a declarat într-un discurs încărcat de reproşuri că Ucraina foloseşte tehnologie sovietică pentru a-şi crea propriile arme nucleare şi că aceasta echivalează cu pregătirea unui atac împotriva Rusiei. Reuters remarcă că Putin nu a adus nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here