Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) îşi va apăra toţi aliaţii şi teritoriul împotriva unui atac al Rusiei, a declarat vineri secretarul de stat american Antony Blinken, sosit la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO care are loc la Bruxelles, informează Reuters.

“Suntem o alianţă defensivă. Nu dorim conflict. Însă dacă un conflict va izbucni împotriva noastră, suntem pregătiţi pentru aceasta şi vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a declarat Blinken, condamnând ceea ce el a calificat drept atacuri ale Rusiei asupra civililor în Ucraina.

“În timpul nopţii, am văzut de asemenea informaţii cu privire la atacul asupra centralei nucleare (din Ucraina). Aceasta demonstrează încă o dată nesăbuinţa acestui război şi importanţa de a-i pune capăt şi importanţa ca Rusia să-şi retragă toate trupele şi să se angajeze cu bună credinţă în eforturile diplomatice”, a mai spus Blinken.

La rândul său, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că atacul rus asupra centralei nucleare din Zaporojie arată caracterul iresponsabil al invaziei declanşate de Rusia.

De asemenea, Stoltenberg i-a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din Ucraina şi să se angajeze pe calea eforturilor diplomatice pentru a depăşi această criză.

Jens Stoltenberg a discutat cu secretarul de stat american Antony Blinken în cadrul reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor NATO, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here