Guvernul federal german a aprobat miercuri un proiect de lege care vizează accelerarea procedurilor de expulzare, transmite dpa. Textul prevede o prelungire, de la 10 la 28 de zile, a duratei maxime în care o persoană poate fi ţinută în detenţie înaintea expulzării.

Conform proiectului de lege, autorităţile vor avea permisiunea de a intra în locuinţele unor terţe părţi pentru a-i căuta pe cei care urmează să fie deportaţi. În unele circumstanţe, autorităţile nu vor mai fi obligate să anunţe în avans expulzările. Guvernul vrea de asemenea să-i poată expulza mai uşor pe membrii unor organizaţii criminale.
Ministrul de interne a mai anunţat că în Bundestag se discută un proiect de lege potrivit căruia o persoană care a comis acte de antisemitism nu poate primi cetăţenia germană, informează Reuters preluată de Agerpres.

‘Proiectul nostru privind noua lege a cetăţeniei, pe care îl vom discuta acum în Bundestag, prevede o excludere clară a antisemiţilor’, a spus Faeser, într-un comunicat emis după o întrevedere cu ambasadorului Israelului, Ron Prosor.

Ea a adăugat că autorităţile germane sunt ‘extrem de vigilente’ în privinţa susţinătorilor grupării palestiniene islamiste Hamas în Germania. Orice astfel de persoană va fi ‘judecată cu întreaga forţă a legii’, a subliniat Faeser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here