Forţele de Apărare ale Israelului au ridicat la 222 numărul persoanelor confirmate ca fiind ţinute ostatice de Hamas în Gaza începând cu 7 octombrie, informează The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a explicat de ce numărul ostaticilor confirmaţi a crescut lent. El a precizat că totalul include un număr semnificativ de cetăţeni străini şi că a fost nevoie de timp pentru a contacta familiile acestora.

“Lucrăm pe toate căile pentru a elibera ostaticii şi a-i aduce acasă”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt, citat de news.ro

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat sâmbătă că potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în statul Israel, semnalat iniţial pe lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza.

Astfel, până în prezent, patru persoane cu cetăţenie israeliano-română au murit şi una este dată dispărută şi una este ostatică.

Armata israeliană a arătat luni presei internaţionale o compilaţie cu imaginile masacrului comis de Hamas la 7 octombrie, când gruparea islamistă palestiniană a lansat un atac-surpriză brutal asupra sudului Israelului, transmite EFE.

Prezentarea a avut loc la o bază militară la nord de Tel Aviv şi a inclus o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), Daniel Hagari, care a recunoscut că a ezitat mult dacă să prezinte sau nu imaginile şi capturile video şi a subliniat că acestea fac parte din procesul intern al armatei de “a înţelege de ce se află în război”.

În imaginile arătate presei au putut fi observate zeci de cadavre întinse pe pământ, în comunităţi şi pe şosele, mult sânge, cadavre de bebeluşi arşi şi un soldat decapitat.

Potrivit IDF, capturile video prezentate luni au inclus imagini surprinse de militanţi Hamas, de victime ale atacului, de soldaţi, de personalul serviciilor de urgenţă şi de camerele de supraveghere video din kibbutzurile şi şoselele atacate din zonă.

Aceasta este prima prezentare oficială de către armata israeliană a unei compilaţii de imagini cu masacrul comis de Hamas, care s-a soldat cu circa 1.400 de morţi în Israel şi cu răpirea a peste 200 de persoane, care au fost duse cu forţa în Gaza. Israelul a ripostat cu bombardamente neîncetate asupra Fâşiei Gaza, unde s-au înregistrat până acum peste 4.600 de morţi.

În timpul prezentării imaginilor, Daniel Hagari a declarat că ofensiva israeliană în Gaza “nu are nimic de-a face cu palestinienii sau cu islamul”, ci este despre “a nu permite terorii să guverneze”, o aluzie la Hamas, care controlează această enclavă palestiniană. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here