Președintele american Joe Biden și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat vineri un grup de lucru comun în efortul de a îndepărta Europa de dependența de petrol și gaze rusești.

Panelul, prezidat de reprezentanți ai Casei Albe și ai Comisiei Europene, va avea ca scop găsirea unor surse alternative de gaze naturale lichefiate și reducerea cererii generale de gaze naturale.

Statele Unite vor lucra pentru a furniza Europei cel puțin 15 miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat în 2022, în parteneriat cu alte națiuni, a spus Casa Albă.

Dependența Europei de gazul și petrolul rusesc s-a dovedit un blocaj major în eforturile occidentale de a pedepsi Moscova pentru invazia sa în Ucraina. În timp ce SUA au interzis importurile rusești de energie, Europei i-a fost mult mai dificil să-și întrerupă aprovizionarea.

De asemenea, grupul va lucra pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea emisiilor de metan și utilizarea energiei curate, scrie antena3.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here