Ajungerea unor rachete ruseşti pe teritoriul NATO nu este imposibilă, dar este foarte improbabilă, a declarat luni ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, relatează Reuters.

Oficialul britanic a precizat că Alianţa nord-atlantică va reacţiona dacă se întâmplă acest lucru.

“Nu este imposibil… dar încă cred, în actuala etapă, că este foarte improbabil”, a declarat Javid pe BBC, întrebat în legătură cu posibilitatea ca rachete ruseşti să ajungă pe teritoriul NATO, după un atac survenit în weekend asupra unei baze militare ucrainene situate aproape de graniţa cu Polonia.

“Le-am comunicat foarte clar ruşilor, chiar înainte de începutul acestui conflict, că şi dacă un singur vârf de bocanc rus calcă pe teritoriul NATO, acest lucru va fi considerat act de război”, a afirmat ministrul britanic.

Un eventual atac rusesc asupra Ucrainei cu arme de distrugere în masă va schimba poziția alianței NATO, a afirmat președintele Poloniei, Andrzej Duda, citat de BBC. „Bineînțeles, toată lumea speră că nu va face acest lucru, că nu va folosi arme de distrugere în masă. Nici arme chimice, nici arme biologice, nicio formă de arme nucleare. Dacă folosește vreun tip de armă de distrugere în masă, acest lucru va schimba totul. Cu siguranță, liderii NATO și SUA vor trebui să se așeze la masă și vor trebui cu mare seriozitate să se gândească la ce este de făcut deoarece atunci va începe să fie periculos pentru întreaga lume”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here