Instanţa din Franţa a respins joi recursul introdus miercuri de Carlos ”Şacalul”, militantul de stânga autor al mai multor atacuri pe glob în anii ’70 şi ’80 şi care a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru un atentat cu grenadă comis într-un magazin din Paris, în 1974, a confirmat Parchetul din capitala Franţei, relatează Reuters şi AFP.

Carlos, al cărui nume real este Ilich Ramirez Sanchez, autodeclarat “revoluţionar profesionist”, se află după gratii după capturarea sa în Sudan de forţele speciale franceze, în 1994. În 2017, el a fost găsit vinovat de atacul cu grenadă din 1974 de la un magazin Drugstore Publicis de pe Champs Elysees, soldat cu doi morţi şi 36 de răniţi.

Născut în Venezuela, acum 71 de ani, Ramirez execută în paralel alte două pedepse cu închisoarea pe viaţă, pe care le-a contestat de asemenea, dar a pierdut apelul. Una dintre ele este pentru uciderea a doi poliţişti francezi şi a unui informator, în 1975, şi cealaltă pentru atacuri comise asupra unor trenuri, a unei gări şi pe o stradă din Paris, în 1982 şi 1983, soldate cu 11 morţi şi 150 de răniţi.

Carlos a devenit inamicul public numărul unu al guvernelor occidentale şi cel mai căutat fugar după ce a luat ostatici miniştri ai petrolului din OPEC, în numele cauzei palestiniene, la sediul organizaţiei de la Viena, în 1975, într-o acţiune soldată cu trei morţi, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here