Fostul preşedinte american Donald Trump l-a lăudat pe “inteligentul” Vladimir Putin şi i-a criticat pe liderii occidentali “atât de proşti” după părerea lui, sâmbătă seară la marea convenţie anuală a conservatorilor americani, la Orlando (statul Florida), notează AFP.

NATO, a spus el, “dă dovadă de orice în afară de inteligenţă” lovind Rusia cu sancţiuni în loc să decidă “să o facă bucăţi – cel puţin din punct de vedere psihologic”.

“Problema nu este că Putin este inteligent, pentru că, desigur, este inteligent”, a continuat el. “Adevărata problemă este că liderii noştri sunt atât de proşti”, a spus el, dând vina pe “slăbiciunea” succesorului său Joe Biden pentru invadarea Ucrainei de către Rusia.

De asemenea, el l-a caracterizat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ca fiind “un om curajos”, afirmând în acelaşi timp neadevărul că preşedintele ucrainean l-ar fi disculpat de scandalul care a dus la primul său proces de destituire.

“După cum înţelege toată lumea, acest dezastru oribil nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate”, a mai afirmat fostul preşedinte în discursul său de 86 de minute, reluând una dintre marotele sale preferate, dar fără a aduce nicio dovadă.

Omul de afaceri republican de 75 de ani şi-a atras cele mai multe aplauze când a taxat ca “prostie” faptul că democraţii se prezintă ca un partid al democraţiei şi când a povestit că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, “venea la Casa Albă şi mă pupa în fund”.

El a făcut aluzie la o eventuală candidatură în 2024, ca atunci când a spus: “Am făcut-o de două ori şi o vom face din nou”, prezentând înfrângerea sa din 2020 ca pe o victorie, dar a lăsat publicul în incertitudine în ce priveşte dorinţa sa de a îl provoacă personal pe Joe Biden pentru următorul mandat prezidenţial, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here