Numărul infracţiunilor motivate de ură în Statele Unite a crescut în 2020 la cel mai ridicat nivel din ultimii peste zece ani, din cauza înmulţirii atacurilor asupra victimelor de culoare şi de origine asiatică, a informat luni FBI, potrivit Reuters.

Datele pentru 2020, oferite FBI de peste 15.000 de agenţii de aplicare a legii din ţară, relevă 7.759 de infracţiuni motivate de ură anul trecut, o creştere cu 6% faţă de 2019 şi cel mai ridicat bilanţ de după 2008.

Datele FBI mai arată că numărul agresiunilor care au avut ca ţintă persoanele de culoare a crescut la 2.755, de la 1.930, iar incidentele asupra persoanelor de origine asiatică au fost în număr de 274, faţă de 158.

Dintre cele 7.426 de infracţiuni motivate de ură clasificate ca infracţiuni asupra persoanelor, diferite de infracţiunile asupra proprietăţii, 53,4% au fost intimidări, 27,6% au fost atacuri, iar 18,1%, atacuri în formă agravată. De asemenea, 22 de crime şi 19 violuri au fost raportate ca fapte penale motivate de ură.

Departamentul de Justiţie al SUA a atras atenţia că grupurile de adepţi ai supremaţiei albilor reprezintă o ameninţare de securitate tot mai mare după asaltul sângeros de la 6 ianuarie asupra Capitoliului.

În acelaşi timp, relatările despre atacuri motivate de ură asupra persoanelor de origine asiatică sau originare din insulele din Pacific s-au înmulţit de asemenea, o cauză fiind ceea ce unii au considerat a fi afirmaţiile incendiare ale fostului preşedinte Donald Trump prin care acuza China de declanşarea pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

https://www.cnbc.com/2021/08/30/fbi-says-hate-crimes-against-asian-and-black-people-rise-in-the-us.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here