Declaratiile Secretarului General al NATO Jens Stoltenberg la reuniunea ministrilor apararii din UE

“Războiul de agresiune al Rusiei se intensifica împotriva Ucrainei.

Și în ultimele săptămâni și luni, am văzut lupte acerbe în Bakhmut și în jurul său, iar ceea ce vedem este că Rusia are in asalt sau mai multe trupe, mai multe forțe, dar ceea ce lipsește Rusiei este calitatea, încearcă să compenseze în cantitate. Au suferit pierderi mari, dar, în același timp, nu putem exclude că Bakhmut ar putea în cele din urmă să cadă în zilele următoare.
Prin urmare, este important să subliniem că acest lucru nu reflectă neapărat vreun punct de cotitură al războiului și doar evidențiază faptul că nu ar trebui să subestimăm Rusia.

Trebuie să continuăm să oferim sprijin aliaților din Ucraina. Tarile NATO au sprijinit în ultimul an Ucraina cu un sprijin militar și financiar și economic în valoare de aproape 150 de miliarde de euro, din care 65 de miliarde de euro este sprijin militar.
Acest lucru este deosebit de important pentru a crește producția de muniție.
Aceasta este o problemă pe care aliații NATO au abordat -o de ceva timp. Și acum vom fi de acord cu noile orientări, noi cerințe pentru stocurile de muniție, asigurându-ne că ne putem reface propriile stocuri, dar și pentru a continua să oferim sprijin Ucrainei.

Aliații NATO au semnat contracte și salut că au semnat contracte cu industria de apărare pentru a crește producția, având în vedere semnalele de cerere pe termen lung și mai mulți aliați NATO au intrat, de asemenea, în proiecte comune sau achiziții de diferite tipuri de muniții, dar și depozitare pentru muniție .

Aștept cu nerăbdare să întâlnesc miniștrii de apărarii din UE pentru a discuta această problemă și toate provocările cu care ne confruntăm împreună.
Și ceea ce am văzut de-a lungul războiului din Ucraina este modul în care NATO și Uniunea Europeană stau împreună, se completează reciproc și lucrează împreună pentru a ne proteja valorile”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here