Home Uncategorized Rusia fabulează despre implicarea SUA în ofensiva Ucrainei la Kursk

Rusia fabulează despre implicarea SUA în ofensiva Ucrainei la Kursk

0
Rusia fabulează despre implicarea SUA în ofensiva Ucrainei la Kursk

Viceministrul de externe rus Serghei Riabkov a declarat marţi că implicarea Statelor Unite în incursiunea ucraineană în desfăşurare în regiunea Kursk, din vestul Rusiei, este ‘un fapt evident’, transmite Reuters, citând TASS.

Washingtonul spune că nu a fost informat despre planurile Ucrainei înaintea lansării incursiunii în Kursk pe 6 august şi că nu a luat parte în niciun fel la operaţiune.

Potrivit lui Riabkov, nu mai este o acuzaţie că Statele Unite sunt implicate, ci ‘un fapt evident’.

‘Calea Washingtonului de escaladare devine tot mai provocatoare’, a spus viceministrul, potrivit agenţiilor de presă ruse.

‘Impresia este că colegii (americani) au aruncat deoparte orice rămăşiţe de bun-simţ şi cred că totul le este permis. Abordări similare sunt urmate de clientela lor de la Kiev’, a adăugat el.

Riabkov nu a furnizat nici o dovadă pentru afirmațiile sale.

Potrivit lui Riabkov, astfel de acţiuni ar putea conduce la consecinţe serioase în ce priveşte reacţia Rusiei, iar Washingtonul este conştient de cum ar putea răspunde Moscova.

Rusia a afirmat că arme occidentale, inclusiv tancuri britanice şi sisteme americane de rachete, au fost folosite de Ucraina în Kursk. Kievul a confirmat utilizarea de rachete americane HIMARS pentru a distruge poduri în Kursk.

Cotidianul The New York Times (NYT) a scris că SUA şi Marea Britanie au furnizat Ucrainei imagini prin satelit şi alte informaţii despre regiunea Kursk în zilele de după atac.

Potrivit NYT, informaţiile avea ca scop să ajute forţele ucrainene să urmărească mai bine întăririle de trupe ruse care le puteau ataca sau tăia eventuala retragere în Ucraina, scrie Agerpres.

Statele occidentale sprijină Ucraina de la debutul invaziei Rusiei, pentru a elibera țara și a stopa bombardamentele care ucid mii de civili ucraineni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here