Organizaţii de tip mafiot, dintre care multe cu sediul în Europa de Est, au fost cel mai probabil în spatele recentului val de atacuri cibernetice asupra unor spitale din Franţa, şi nu puteri străine, a declarat joi ministrul francez pentru tehnologie digitală, Cedric O, potrivit Reuters.

“În privinţa spitatelor, după toate probabilităţile, nu este vorba de puteri străine, ci mai degrabă de organizaţii de tip mafiot – deseori situate în ţări estice, dar nefiind limitate doar acolo – care încearcă să obţină bani”, a spus Cedric O la postul de televiziune France 2.

Ministrul a precizat că astfel de organizaţii criminale cer de obicei răscumpărare de la victime pentru a le debloca sistemele informatice, după ce le paralizează calculatoarele.

El a adăugat că situaţia din spitalele din Franţa s-a stabilizat după atacurile cibernetice de la începutul anului, dar spitalele din Dax şi Villefranche-sur-Saône încă nu îşi pot folosi sistemele de calculatoare, victime ale unor operaţiuni informatice.

La începutul lunii februarie, preşedintele francez Emmanuel Macron a prezentat planuri pentru investiţii care să întărească instrumentele Franţei de apărare în faţa atacurilor cibernetice, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here