Preşedintele american Joe Biden ia în considerare desfăşurarea de trupe terestre, forţe aeriene şi marine americane în ţările baltice şi Europa de Est. Această declaraţie a fost făcută duminică de The New York Times, citând surse din administraţia SUA.

Potrivit The New York Times, putem vorbi despre „câteva mii” de militari. Decizia privind desfăşurarea trupelor poate fi luată în termen de o săptămână, au spus sursele. Potrivit ziarului, oficialii Pentagonului i-au prezentat sâmbătă lui Biden mai multe opţiuni pentru transferul forţelor americane cât mai aproape de graniţele Rusiei, scrie adevarul.ro

În cadrul uneia dintre aceste opţiuni, experţii departamentului de apărare propun trimiterea a 1.000 la 5.000 de militari în ţările est-europene cu o posibilă creştere a numărului acestora în cazul unei escaladări a tensiunii în regiune. Sâmbătă, primul lot de mărfuri militare, inclusiv muniţie, cu o greutate de peste 90 de tone, a fost livrat în Ucraina.

Potrivit ambasadei americane, anul trecut Statele Unite au oferit asistenţă militară în valoare de peste 650 de milioane de dolari, iar din 2014 Kievul a primit ajutor de 2,7 miliarde de dolari în aceste scopuri, respectiv 80 de tone de echipament militar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here