Statele Unite nu încurajează şi nu autorizează atacurile în interiorul Rusiei, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, după ce autorităţile ruse au declarat că au doborât drone care au încercat să atace Moscova miercuri dimineaţa, relatează Reuters.

Este la latitudinea Ucrainei să decidă cum alege să se apere de invazia rusă care a început în februarie anul trecut, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, adăugând că Rusia ar putea pune capăt războiului oricând prin retragerea din Ucraina.

Loviturile cu drone în interiorul Rusiei s-au înmulţit de când două avioane fără pilot au fost distruse deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Atacurile cu drone asupra capitalei Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni.

Statele Unite, care au furnizat Ucrainei asistenţă masivă sub formă de arme şi alte echipamente militare pentru a combate invazia rusă, au spus în mod constant că nu sprijină atacurile în interiorul Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri dimineaţa că sistemele de apărare aeriană au doborât trei drone care au încercat să atace Moscova.

O dronă a lovit o clădire în construcţie în centrul Moscovei miercuri dimineaţa, a precizat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe canalul său de Telegram, o aplicaţie de mesagerie.

Aeroporturile din Moscova au suspendat zborurile în zorii zilei de miercuri, a informat agenţia de presă rusă TASS. Aeroporturile importante din jurul capitalei ruse s-au închis în mod repetat pentru zborurile de plecare şi sosire în ultimele zile din cauza activităţii dronelor ucrainene.

De asemenea, Rusia a doborât două drone ucrainene deasupra regiunii Moscova fără victime şi a doborât alte două drone peste regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a anunţat marţi Ministerul Apărării.

De obicei, Ucraina nu comentează cine se află în spatele atacurilor asupra teritoriului rus, dar se pare că a intensificat astfel de raiduri de când două drone au fost distruse deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Astfel de atacuri au perturbat pentru scurt timp zborurile şi au cauzat în mare parte pagube minore clădirilor, scrie Agerpres.

1 COMMENT

  1. Situația în care se află în prezent Ucraina și Rusia este extrem de tulburătoare și disperată. Este extrem de important ca Statele Unite și alte țări importante să stea neutral și să ofere sprijin diplomatic și economic pentru a preveni escaladarea conflictului. Cu toate acestea, aceste țări trebuie să se asigure că nu încurajează sau nu autorizează atacurile teroriste ale Ucrainei împotriva Rusiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here