„Este o situație disperată în linia frontului pentru ucraineni, mult mai rea decât lasă ei să se înţeleagă”, a spus un diplomat de rang înalt al #NATO pentru Financial Times.

„Este într-adevăr la fel de grav pe cât am descris-o”, a spus un oficial american al apărării, menționând că SUA au rămas fără bani pentru a finanța noi contracte de arme pentru Ucraina sau fonduri care ar permite Pentagonului să facă un inventar din stocurile sale și reumple acele stocuri.

„Părerea mea este că acesta este un scenariu foarte sumbru”, a spus oficialul apărării, adăugând că Pentagonul este preocupat în special de menținerea sistemelor de apărare aeriană și a proviziilor de muniție ale ucrainenilor.

„Nu va fi ușor pentru europeni să înlocuiască SUA. Nu este în întregime realist”, a spus un diplomat european de rang înalt. „Poate fi [UE] suficientă dacă SUA își schimbă direcția? Nu sunt sigur.”

Diplomatul european și-a exprimat îngrijorarea atunci când „a discutat despre situația tactică” cu comandanții ucraineni care erau conștienți că „vor avea de suferit”. . . și le va fi foarte greu să facă avansuri”.

UE a promis că va trimite 1 milion de obuze de artilerie de 155 mm în Ucraina în cele 12 luni până în martie, dar a recunoscut că nu va atinge această țintă. Oficialii spun acum că vor atinge un nou obiectiv de extindere a capacității de producție de 155 mm la 1,4 milioane de obuze până la sfârșitul anului 2024.

Președintele Joe Biden a recunoscut problema în această săptămână, spunând că SUA sunt „națiunea esențială”.

Consilierul său pentru securitate națională, Jake Sullivan, a adăugat miercuri că nu există „nici o alternativă” la amploarea resurselor pe care le-ar putea oferi SUA – dacă Congresul autorizează mai multe cheltuieli pentru ajutorul Ucrainei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here