Președintele rus Vladimir Putin a acordat un titlu onorific unei brigăzi acuzate de Ucraina de comiterea de atrocități în orașul Bucea, anunță BBC.

Un decret semnat de Vladimir Putin a acordat Brigăzii 64 de pușcași motorizați titlul de „Gărzi” pentru „eroismul și vitejia în masă, tenacitatea și curajul” membrilor săi.

Titlul onorific a fost conferit prin Decretul șefului statului pentru eroism de masă forță și curaj dovedite de personalul brigăzii în operațiuni de luptă pentru protejarea patriei și a intereselor statului în conflictele armate, scrie antena3.ro

Apar primele date despre comandantul rus care a coordonat masacrul de la Bucha. Are în jur de 40 de ani, a fost decorat în urma cu câțiva ani și, atenție, a primit binecuvântarea bisericii înainte de a comite ororile din Ucraina. Acum este acum acuzat de uciderea a sute de civili ucraineni, dar si jafuri.

Bucha killings: 'The world cannot be tricked anymore' | Russia-Ukraine war  News | Al Jazeera

În spatele ororilor de la Bucha se afla Azatbek Omurbekov, un comandant rus binecuvântat de Biserica Ortodoxă Rusă cu doar câteva săptămâni înainte de invazia armatei lui Putin în Ucraina, scrie presa britanica.

Everyone should know their names! Ukrainian intelligence published the  names of the Russian military who staged the #BuchaMassacre |  odessa-journal.com

Azatbek Omurbekov este Locotenent-colonel, comandantul celei de-a 64-a Brigăzi Separate.

Everyone should know their names! Ukrainian intelligence published the  names of the Russian military who staged the #BuchaMassacre |  odessa-journal.com

El a primit si o medalie pentru serviciu remarcabil în 2014 de la Dmitri Bulgakov, ministrul adjunct al Apărării din Rusia. 

Comandantul rus, despre care se crede că are aproximativ 40 de ani, este acum acuzat de uciderea a sute de civili ucraineni, dar si jafuri. 

Bucha massacre reflects atrocities of Russian invasion of Ukraine |  Atalayar - Las claves del mundo en tus manos

Dacă anchetatorii de la Curtea Penală Internațională găsesc dovezi ale atrocităților comise de oamenii lui Omurbekov, procurorul va cere judecătorilor să emită mandate de arestare pentru a-i aduce în fata curții de la Haga. 

Conform dreptului internațional, un comandant militar este responsabil pentru orice crime de război comise de trupele sale. 

Bodies Pile Up After Massacre In Bucha, Ukraine - YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here