Noul prim-ministru britanic Rishi Sunak a promis marţi că Regatul Unit va rămâne “un fundament al NATO pentru generaţii” şi a anunţat noi ajutoare pentru armata ucraineană, înainte de a-l primi la Londra pe secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, informează AFP.

Jens Stoltenberg va fi miercuri primul lider internaţional primit la Downing Street de şeful guvernului conservator după ce acesta a preluat funcţia la sfârşitul lui octombrie.

Potrivit biroului de presă al premierului britanic, cei doi vor discuta despre sprijinul acordat Ucrainei în faţa Rusiei şi despre modernizarea NATO.

“Sunt hotărât ca Regatul Unit să rămână un fundament al NATO pentru generaţiile viitoare”, a declarat Sunak într-un comunicat. “Însă, în faţa provocărilor viitoare, trebuie să evoluăm în calitate de Alianţă, pentru a arăta cu suntem la înălţime şi a rezista în faţa ameninţării din partea adversarilor noştri. Trebuie, de asemenea, să continuăm să susţinem poporul ucrainean în rezistenţa în faţa brutalităţii lui (Vladimir) Putin”.

Regatul Unit a fost până acum unul dintre cei mai fermi susţinători ai Kievului în faţa invaziei ruse şi Rishi Sunak s-a angajat deja să continue pe această cale.

El a anunţat marţi că Regatul Unit va trimite armatei ucrainene 12.000 de seturi suplimentare pentru a face faţă frigului şi 150 de corturi încălzite în vederea pregătirii pentru iarnă, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here