Doi militari ucraineni au fost ucişi şi alţi patru răniţi de focuri de armă trase de către combatanţi separatişti pro-ruşi în regiunea Doneţk, estul Ucrainei, teatrul unui război din 2014, a declarat luni armata ucraineană, relatează AFP.

Serviciul de presă al armatei ucrainene în regiune a declarat pe Facebook că separatiştii au tras de şase ori în ultimele 24 de ore asupra poziţiilor forţelor de la Kiev, folosind mitraliere şi lansatoare de grenade.

Un medic militar în vârstă de 59 de ani a decedat din cauza rănilor, a precizat unitatea sa militară. Un soldat rănit a fost spitalizat, dar viaţa lui nu este în pericol, potrivit autorităţilor de la Kiev.

Luni seara, armata ucraineană a anunţat că un alt militar a fost ucis şi trei răniţi în cursul zilei.

Ucraina se află în conflict din 2014 cu separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk, un război care a izbucnit la scurt timp după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia şi care a făcut peste 13.000 de morţi, scrie Agerpres.


Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania vor desfăşura un exerciţiu militar de anvergură în partea de vest a Ucrainei în a doua jumătate a lunii iulie, a anunţat luni armata ucraineană, aceasta fiind a doua serie de aplicaţii militare la care Ucraina participă în interval de o lună împreună cu state partenere, relatează Reuters.

La programul de aplicaţii ce va implica forţele terestre, denumit ”Three Swords-2021” (Trei Săbii-2021), vor participa peste 1.200 de militari şi mai mult de 200 de vehicule de luptă. Exerciţiul se va desfăşura în perioada 17-30 iulie în poligonul militar Iavoriv din regiunea Lvov.

”Three Swords-2021 creează condiţiile favorabile pentru pregătirea şi coordonarea efectivă a unităţilor din statele partenere, cu scopul creşterii calităţii şi a nivelului capabilităţilor de luptă”, afirmă într-o declaraţie armata ucraineană.

Ucraina şi SUA au început săptămâna trecută în Marea Neagră exerciţiul naval ”Sea Breeze-2021”, la care participă în total peste 30 de state, exerciţiu desfăşurat în pofida apelurilor Rusiei de a fi anulat. În replică, Rusia a efectuat la rândul ei o serie de exerciţii de trageri ce au implicat Flota de la Marea Neagră şi sistemele antiaeriene instalate în Crimeea, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here