O nouă analiză a obiectelor zburătoare neidentificate care au survolat spaţiul aerian japonez în ultimii ani sugerează “puternic” că este vorba de baloane spion chineze, potrivit Ministerului japonez al Apărării, relatează miercuri AFP.

“După o analiză mai aprofundată a unor obiecte zburătoare specifice în formă de balon identificate anterior în spaţiul aerian japonez, între care cele din noiembrie 2019, iunie 2020 şi septembrie 2021, am ajuns la concluzia că există o mare probabilitate să fie baloane de recunoaştere fără pilot trimise de China”, potrivit unui comunicat difuzat marţi seara.

De asemenea, Tokio “a cerut ferm guvernului chinez să confirme faptele” incidentului şi “ca o astfel de situaţie să nu se mai repete”.

“Încălcările spaţiului aerian de către baloane de recunoaştere fără pilot străine şi alte mijloace sunt total inacceptabile”, se arată în comunicat.

Japonia a declarat săptămâna trecută că reexaminează o serie de incidente care au implicat obiecte zburătoare neidentificate după ce un balon spion chinez a survolat teritoriul american, fiind ulterior doborât, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here