Economia Rusiei a fost profund afectata de razboiul din Ucraina, 37% din cheltuielile nationale care sunt destinate in prezent pentru aparare estimand ca pana la 45% pana la sfarsitul anului. Pe lângă faptul că contribuie la scăderea continuă a rublei, creșterea masivă a cheltuielilor militare creează probleme mai ample pentru economia țării, care riscă să repete greșelile trecutului, scrie Novaya Gazeta.

Fiecare a treia rublă cheltuită pentru război

Citând un document clasificat ca bază a raportării sale în urma deciziei de a clasifica o mare parte din bugetul federal al Rusiei, Reuters a raportat recent că 5,6 trilioane de ruble (53,1 miliarde de euro) au fost cheltuite pentru securitatea națională în prima jumătate a anului, 600 de miliarde de ruble ( 5,7 miliarde EUR) mai mult decât suma bugetată inițial pentru 2023 și o creștere de 75% de la an la an.

Cheltuielile pentru securitatea națională reprezintă deja 37% din bugetul acestui an, față de 26% în anul precedent. Potrivit Reuters, cheltuielile pentru securitate vor ajunge la 9,7 trilioane de ruble (92 de miliarde de euro) până la sfârșitul anului, aproape dublul sumei alocate de bugetul 2023.

Continuarea aici :

https://novayagazeta.eu/articles/2023/09/08/russias-out-of-control-military-spending-en

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here