Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, discurs la Centrul Wilson din SUA :

Securitatea noastră este strâns legată. Președintele Wilson a învățat acea lecție în urmă cu peste o sută de ani. La început, a vrut să țină SUA departe de „Marele Război”. Dar în cele din urmă și-a schimbat cursul, realizând că America nu ar putea fi niciodată în siguranță fără o Europă în pace. Doar două decenii mai târziu, Franklin D. Roosevelt a promis că nu va trimite băieți americani la încă un război în Europa și că va menține neutralitatea Americii. Dar după Pearl Harbor, a decis altfel.

Deci, de două ori, când Europa a fost în război, SUA au ales izolaționismul. Și de două ori și-a dat seama că acest lucru nu a funcționat. Așa era adevărat atunci și este și mai adevărat astăzi. Vastele Oceane Atlantic și Pacific nu protejează SUA într-o epocă a provocărilor globale tot mai mari. Rachete balistice intercontinentale, submarine strategice, înarmarea spațiului și atacuri cibernetice și teroriste sunt în creștere. Toate acestea sunt amenințări la adresa Statelor Unite.

Deci, trebuie să contracarăm împreună aceste amenințări.

Președinții Putin și președintele Xi se opun ferm NATO, deoarece știu că în NATO, Statele Unite au ceva ce nu au. 31 de prieteni și aliați, care ajută la promovarea intereselor SUA, la multiplicarea puterii SUA și la menținerea americanilor în siguranță.

Singur, Statele Unite reprezintă un sfert din economia mondială, dar împreună cu Aliații NATO, reprezentăm jumătate din puterea economică a lumii și jumătate din puterea militară a lumii. Deci împreună, suntem mult mai puternici.

Luna viitoare, liderii NATO se vor reuni pentru Summit-ul NATO de aici, la Washington D.C., pentru a lua decizii cu privire la probleme care contează foarte mult, atât pentru americani, cât și pentru europeni.

Integral, aici :

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here